Publicaties

Aanbesteden niet alleen op prijs, ook op kwaliteit

2012, juni SPORTACCOM

Bij het aanbesteden van kunstgrasvelden leidt de strijd om de opdracht te vaak tot een minimale kwaliteit. Dat zou anders moeten én kunnen. Martin Heemskerk en Piet Kranendonk van ASC Sports & Water bepleiten een systeem waarin de eigenschappen van de gekozen kunstgrasmat een grotere rol spelen. "Dan komen we hopelijk af van de zesjes en wordt de ontwikkeling naar nog beter kunstgras voortgezet."

Bekijk het hele artikel →
Artikel: aanbesteden niet alleen op prijs, ook op kwaliteit
 

Onderscheiden kunstgras voetbal systemen bij aanbesteden

2011, najaar

Wat is de kwaliteit van een voetbal kunstgras mat? Het antwoord op deze vraag varieert sterk en is afhankelijk aan wie de vraag wordt gesteld. Bij ASC Sports & Water is dit dilemma opgepakt vanuit de zienswijze dat een objectieve en uniforme kwalificatie feitelijk alleen kan worden gebaseerd op resultaten van laboratorium- en veldtesten. In nauwe afstemming met de markt is hieruit de Artificial Sports Construction Value ontwikkeld.

Bekijk het hele artikel →


Artikel: Onderscheiden kunstgras bij aanbesteden
 

Is kunstgras uitontwikkeld? Vierde generatie kunstgras is nog koffiedik kijken

2011, Fieldmanager, jaargang 7 , Nr.6

Nu bijna elke sport kunstgras wel heeft geaccepteerd, is het de vraag of er ooit nog een nieuwe generatie kunstgras komt. Tezamen met een aantal mensen uit de industrie droomde Fieldmanager in deze donkere dagen even weg en keek in de toekomst die ´de vierde generatie kunstgras´ heet

Bekijk het hele artikel →
Artikel: Is kunstgras uitontwikkeld?
 

Genoeg gehad van gaten!

2011, Fieldmanager, jaargang 7 , Nr.6

Overheden hebben van oudsher veel verantwoordelijkheidsgevoel en denken vanuit die rol dat zij verplicht zijn om overal verstand van te hebben. Het probleem bij de aanleg van kunstgrasvelden is, dat de kennis veelal niet in voldoende mate bij hen beschikbaar is, ook al doet men nog zo zijn best om bestekken "dicht te timmeren", maar in de markt. Leveranciers weten dat en sporen na gunning keer op keer de gaten op.
In Almere zijn afgelopen jaar twee sportveldbeheerders opgestaan die genoeg hadden van die gaten: Bob den Hoed en Liesbeth Dirks. Zij gingen gunnen op waarde, met als belangrijkste voorwaarde de eindverantwoordelijkheid van de aannemer ook tijdens de gebruiksfase van tien jaar.

Bekijk het hele artikel →

Artikel: Genoeg gehad van gaten!
 

Back to basic: Eenvoudiger aanbesteden om geldverspilling te voorkomen of beperken

2011, Fieldmanager, jaargang 7 , Nr.6

Eerder dit jaar schreven we al dat uit onderzoek was gebleken dat Nederlandse gemeenten veel geld verspillen bij aanbestedingen. Nu veel kunstgras voetbalvelden binnenkort aan vervanging toe zijn, komt het aanbesteden weer om de hoek kijken.
Waar kunnen we die nog verbeteren?

Bekijk het hele artikel →
Artikel: Back to basic
 

Afwijkende sportconstructies op slappe bodems

2010, Fieldmanager, maart

We hebben er in Nederland steeds meer mee te maken: de aanleg van kunstgras en kunststof sportaccommodaties in klei- en veenbodems. De normen die NOC*NSF en de sportbonden aan deze typen sportvelden stellen zijn aanzienlijk zwaarder dan aan natuurgras velden. Dat is logisch: verzakkingen in een natuurgras veld zijn veel eenvoudiger te herstellen en de kostprijs van een kunstgras/kunststof veld is aanzienlijk hoger.
Waar moet je allemaal aan denken bij het ontwerpen van een kunstgras en kunststof buitensportaccommodatie op een slappe bodem?

Bekijk het hele artikel →


Artikel: Afwijkende sportconstructies
 

Presentatie "Ons bedrijf"

2009, VVA-magazine, april

Wat hebben kunstgras en jeugdwerk met elkaar gemeen? In het eerste opzicht niets, maar Martin Heemskerk en Piet Kranendonk van ASC Sports & Water uit Velp kunnen die connectie wel leggen. Ze zijn specialisten in het geven van advies over sportcomplexen. En de trend van de laatste jaren is het aanleggen van multifunctionele sportparken met kunstgras in de stad. De parken zijn een succes om jongeren van de straat te houden.

Bekijk het hele artikel →
Presentatie: Ons bedrijf